+31 (0)6 5060 8507 +31 (0)76 303 58 66 (Maandag - Vrijdag 8:30 - 17:00)

Systeemplafonds

Een systeemplafond dient in eerste instantie om het plafond van een ruimte op een nette manier af te werken. Hierbij worden bouwkundige constructies en technische installaties onzichtbaar weggewerkt terwijl ze toch voor onderhoud bereikbaar blijven. Daarnaast biedt een systeemplafond plaats aan geïntegreerde verlichting en ventilatiesystemen. Systeemplafond-panelen worden uit diverse materialen vervaardigd en kunnen daardoor verschillende functies vervullen zoals van geluidsisolatie, akoestiek in een ruimte, thermische isolatie, brandvertraging, lichtreflectie, vochtbestendigheid en stootvastheid.

Soorten systeemplafonds

Zichtbare inlegsystemen

Een veel gebruikt systeemplafond is de zogenaamde zichtbare inlegsystemen. De draagconstructie, 24 of 15 mm brede T-profielen, zijn van onderaf zichtbaar. De plafondpanelen worden hier ingelegd. De keuze in het type panelen is zeer groot. Van eenvoudige witte basis panelen tot panelen met specifieke functies, kleuren, structuren enz.

De inlegsystemen zijn zeer algemeen toepasbaar. Ze worden o.a. toegepast in kantoren, scholen, winkels, etc. Voor dit type plafonds is er een ruime keuze van inbouw verlichting en luchtroosters.

Systeemplafonds
asta-bv-header

Doorzaksystemen

De doorzaksystemen zijn een variant op de inleg systemen. Dit systeem maakt gebruik van dezelfde T-profiel constructie als de inlegsystemen. Het verschil bestaat hieruit dat de panelen in de randen een sponning hebben waardoor het oppervlak van het paneel ca 8 mm onder de T-profielen doorzakt. Doorzaksystemen worden doorgaans gebruikt in ruimten welke een wat hoger afwerkings niveau hebben.
Denk hierbij aan entree groepen, vergaderzalen en directie kantoren enz. Iedere fabrikant geeft zijn eigen naam aan dit type plafonds, zo zijn ze o.a. bekend onder de namen contoura, shadowline en Tegular. De keuze in dit type panelen is groot, zij het dat het hier meer om panelen met een decoratieve afwerking gaat. Deze plafonds zijn ook goed te combineren met modulaire inbouw verlichting.
Systeemplafonds

Verdekt/uitneembare systemen

De verdekt/uitneembare systemen onderscheiden zich van de zichtbare en doorzaksystemen doordat de draagconstructie van onderaf niet zichtbaar is. In plaats van dat de panelen opgelegd worden in de draagconstructie, worden de panelen doormiddel van een sponning in de draagconstructie bevestigd. Aan de onderzijde van het plafond is op de naden slechts een v-groef zichtbaar.

Deze systemen worden doorgaans gebruikt in ruimten met een hoger afwerkings niveau zoals luxe kantoren, entree groepen, musea, congrescentra en woonhuizen/appartementen. De panelen zijn veelal voorzien van een effen wit oppervlak maar kleuren zijn ook leverbaar.

Onzewerkwijze

Bel of mail ons
Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.
1
ASTA werkbus
ASTA werkbus
Wij komen langs
Indien gewenst komen wij bij u langs om de situatie te bekijken.
2
ASTA werkbus
Advies & vrijblijvende offerte
U krijgt advies op maat en indien gewenst ontvangt u een vrijblijvende offerte.
3

Wij werken voor

Kunnen wij
u helpen?

Heb je specifieke vragen en/of opmerkingen?
Vraag naar onze adviseurs of vraag een vrijblijvende offerte aan.